Hoe vond jij dit seizoen in het Baafje?

Het 1e seizoen onder leiding van Sportservicepunt Langedijk zit erop.
We horen veel positieve geluiden.

Vind jij dat ook en wat kan eventueel beter?
Kortom: Hoe vond jij dit seizoen in het Baafje?
Zet je reactie onder dit bericht.

Geplaatst in Nieuws

Aan de slag voor NL Doet

Tien enthousiaste leerlingen stonden om 13.00 uur klaar in Het Baafje om eens flink de handen uit de mouwen te steken tijdens NL Doet! Zij kregen ondersteuning van nog eens ruim 10 vrijwilligers van de Vrienden van het Baafje, die elk met een aantal kinderen op het terrein aan de slag gingen.

 

leerlingenc LR

De kleedkamers kregen een schoonmaakbeurt, er werd onkruid gewied, het hek aan de voorkant opgepoetst! Alles wordt weer in orde gebracht. Het toont nog wat kaal en winters, maar alles ziet er na het bezoek van de leerlingen van de St. Radboudschool stukken beter uit.

leerling ingang LR

Geplaatst in Uncategorized

Nieuwe exploitant voor Het Baafje

Het Baafje heeft vanaf dit seizoen, zomer 2015, een nieuwe exploitant: Sport Servicepunt Langedijk (SSL). De Vrienden van het Baafje zijn ontzettend blij dat de aanbesteding van Het Baafje heeft geleid tot dit resultaat. Wie had in 2011, toen de Vrienden zich begonnen in te zetten voor behoud van het zwembad voor Heiloo, kunnen denken dat er 4 jaar later zo’n stap gezet zou worden?

Zwembad De Bever in St. Pancras wordt ook gerund door Sport Servicepunt Langedijk. Dat belooft veel goed. Wij zitten binnenkort om tafel met SSL en horen dan meer over de plannen met het zwembad.

Aanbesteding door de gemeente
In 2013 heeft de gemeenteraad van Heiloo besloten een externe exploitant te zoeken voor Het Baafje. Na een uitgebreide marktconsultatie startte de gemeente eind 2014 een aanbestedingsprocedure voor de overname van het beheer en de exploitatie van het zwembad. Begin 2015 zijn de inschrijvingen ontvangen, met als resultaat dat Sport Servicepunt Langedijk (SSL) zich als beste heeft gekwalificeerd.

Wethouder Fred Dellemijn: “Zwembad Het Baafje is een voorziening die voor veel inwoners van Heiloo belangrijk is. We hebben de ingediende exploitatievoorstellen beoordeeld op kwaliteit van de bedrijfsvoering en op financiële aspecten. Sport Servicepunt Langedijk kwam als beste uit de bus. Wij verwachten dat de nieuwe exploitant met een creatief en spetterend aanbod van activiteiten veel zwemmers aan Het Baafje zal weten te binden. Wij zijn de Vrienden van Het Baafje erkentelijk voor hun constructieve inbreng gedurende het gehele proces en rekenen op een goede samenwerking tussen hen en de exploitant.”

Geplaatst in Uncategorized

Extra dagen open

IMG_1136

Meer dan 600 bezoekers kwamen naar Het Baafje in de eerste week van september. De extra openingsdagen waren een ‘cadeautje’ voor de zwemmers.  Op zondag 7 september (15.30 uur) lag Het Baafje er schitterend bij!

Geplaatst in Uncategorized

Baafje langer open

Beste Vrienden van het Baafje,

Zojuist ontvingen wij het bericht van de gemeente dat het Baafje langer open is! d.w.z. ná 31 augustus, in ieder geval:

Maandag 1/9 van 15.30-19.00 uur
Dinsdag 2/9 van 15.30-19.00 uur

Voor overige dagen kijk vanaf maandag op
http://www.heiloo.nl/zwembad

Wij zijn zeer verheugd dat de gemeente Heiloo dit fantastische besluit heeft genomen.

Geplaatst in Nieuws

Blussen voor de brand

Vrijdagmiddag 15 augustus kwamen bijna 180 kinderen vanuit Timmerdorp om te gaan zwemmen in Het Baafje. De toegang was gratis; dankzij de Vrienden en een donatie van Golf en Countryclub Heiloo!

IMG_1104 web

Geplaatst in Uncategorized

Kinderen Timmerdorp zwemmen gratis in Het Baafje

Ieder jaar vindt in Heiloo tijdens de vakantie een geweldig evenement plaats: Timmerdorp. Dan bouwen ca. 650 kinderen onder begeleiding van 125 medewerkers een schitterend dorp vanuit één grote stapel hout. Nieuw is dit jaar dat na afloop van al het werk de kinderen “moe-getimmerd” en verhit op vrijdagmiddag 15 augustus geheel gratis een duik kunnen nemen in zwembad Het Baafje.

De Vrienden van het Baafje en Timmerdorp slaan de handen ineen. Wat is Heiloo zonder Timmerdorp en zonder Het Baafje? Het gratis zwemmen wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Baafje, mede ondersteund door de Golf en Country club Heiloo met het “Heiloo Open”. Achtergrond hiervan is dat “De Vrienden”- en het blijkt ons iedere keer weer – en veel inwoners uit Heiloo, het buitengewoon belangrijk vinden dit fraaie recreatieve bad juist onder de jeugd te promoten. De jeugd heeft de toekomst en die hebben wij ook nodig voor het voortbestaan van “Het Baafje”!
logo timmerdorp

Geplaatst in Uncategorized

Het Baafje verzelfstandigen: stand van zaken

Op 1 juli 2013 is het besluit genomen dat het Baafje verzelfstandigd moet worden. Het zwembad kan beter geëxploiteerd worden door een externe partij. Uit een onderzoek dat op verzoek van de gemeente door consultancybureau Drijver en partners is opgesteld blijkt dat er meer mogelijk is met Het Baafje. Bijvoorbeeld door een bedrijfsleider aan te stellen, die aandacht besteed aan marketing en communicatie, betere horeca, flexibeler openingstijden en extra activiteiten. Dit zal meer bezoekers naar Het Baafje trekken. Dit kan geregeld worden door Het Baafje te laten exploiteren door een externe, professionele partij.

De Vrienden van het Baafje hebben ook een aantal verbeterpunten opgesteld, die gaan onder andere over:

Openingstijden
Langer open: buiten hoogseizoen tot half 8, in hoogseizoen op mooie dagen tot 21.00 uur.
’s Ochtends open om 7.00 uur

Flexibiliteit:
Bij mooi weer open, bij slecht weer alleen open voor trouwe zwemmers
Daar afspraken over maken.

Vakanties die van de middelbare scholen aanhouden.

PR en communicatie
Eigen website Het Baafje, inzet van social media.

Horeca
Een leuke horecavoorziening die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Herinrichting terrein
Verbetering ligging terras, minder groenonderhoud

Doelgroepdenken
Doelgroep moeders met kleine kinderen is kwijt. Speelvoorziening bieden op wisselvallige dagen

Samenwerking zoeken met partijen in Heiloo. Heiloo Olympics, Bukbuk, Stichting Welzijn.

Geplaatst in Nieuws

Advertentie Uitkijkpost

Vandaag 12 maart 2014, stond er een grote advertentie in de Uitkijkpost.

We roepen daarmee iedereen op om het Baafje te steunen, door vrijwilliger te worden of te doneren aan de Stichting Vrienden van Het Baafje.

Bekijk de advertentie:

Screen Shot 2014-03-12 at 20.54.32

Geplaatst in Nieuws

Verkiezingsdebat 2014, natuurlijk over Het Baafje

Tijdens het verkiezingsdebat op woensdagavond 5 maart jl. in hotel Fletcher ging het -natuurlijk- ook over Het Baafje. De VVD claimde het verzelfstandigingsbesluit dat op 1 juli 2013 genomen is, dankzij een een motie van de VVD. Dhr. Gomes (NCPN) gaf tegengas en zei dat hij toch ook voor de motie had gestemd. En dat geldt ook voor Heiloo 2000. En daar zijn wij maar wat blij mee!

Aan het einde van de avond werd de discussie van 1 juli nog eens dunnetjes over gedaan, want het regionale zwembad dook weer op. Het leek wel of CDA en PvdA even vergeten waren dat de 8 miljoen euro voor de bouw van dit bad toch van een heel andere orde van grootte is dan de 2 ton die het Baafje ieder jaar aan subsidie ontvangt. Dat bedrag wordt trouwens alleen maar minder.

Het is al moeilijk om 10 miljoen euro voor de ondertunneling van de Vennewatersweg te verkrijgen en er werd op 5 maart flink geklaagd over de bezuinigingen in het groen. Extra geld uittrekken voor een regionaal zwembad, terwijl er in een straal van 10 km 5 overdekte zwembaden (zwembad Loos, De Hoornse Vaart, De Witte Brug, De Beeck en zwembad De Hout) liggen, is dan ook niet van deze tijd.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws
U kunt een abonnement aanschaffen op de officiële site van het Baafje: http://zwembadhetbaafje.com/